Mjekësia Familjare

Shërbimi primar

Zgjedhja e një mjeku të kujdesit parësor është një vendim i rëndësishëm për ju dhe familjen tuaj. Një mjek i kujdesit parësor (i njohur si Mjeku Familjar) është zakonisht profesionisti i parë mjekësor që do të keni kontakt në rast të ndonjë problemi shëndetësor ose nevojë për një vizitë shëndetësore. Mjeku Familjar i juaj është shpesh partneri juaj gjatë gjithë rrugëtimit shëndetësor të jetës.

Çfarë është kujdesi parësor?

“Kujdesi parësor” mbulon një gamë të gjerë trajtimesh dhe shërbimesh të ndryshme. Pavarësisht nga mosha apo nevoja per kujdesin tuaj shëndetësor, ose çfarë lloj këshille mjekësore po kërkoni, kujdesi parësor në QDT Medina mund t’ju drejtojë në drejtimin e duhur dhe të ofrojë trajtim bazë.

Në mënyrë të zakonshme, nëse keni nevojë për kujdes të përgjithshëm, kontrolle apo keni ndonjë lloj shqetësimi shëndetësor, mund të kërkoni trajtim nga një ofrues i kujdesit parësor. Në disa raste, ata mund t’ju referojnë te një specialist për trajtim më specifik, në varësi të nevojave dhe gjendjes suaj shëndetësore.

 

Trajtimet

Ne ju ofrojmë juve dhe familjes suaj shumë shërbime të kujdesit parësor, që përfshijnë:

Kujdesi shëndetësor individual në tërësi

Kujdes shëndetësor për çdo aspekt të jetës tuaj.

Kujdesi fizik vjetor

Vizitat vjetore të mirëqenies, kontrollet e fëmijëve, kontrollat mjekesore – fizike sportive.

Imunizimet

Ne ofrojmë vaksina kundër gripit dhe Skrining, Diagnostifikim dhe Trajtim të Hershëm dhe Periodik (EPSDT). EPSDT përdoret për:

     ◉ Gjetja dhe përcaktimi i hershëm i problemeve.

     ◉ Kontrollimi i shëndetit në intervale të përshtatshme për moshën.

     ◉ Sigurimi fizik, mendor, zhvillimor, dentar, dëgjimi, shikimi dhe lloje të tjera të kujdesit dhe ekzaminimeve për të zbuluar problemet e mundshme.

     ◉ Kryerja e testeve diagnostike për të ndjekur kur konstatohet një rrezik.

     ◉ Reduktimi i problemeve shëndetësore që janë konstatuar.

Kujdesi për gjendjet kronike mjekësore

     ◉ Diabeti,      ◉ hipertensioni.

Nevojat e përgjithshme për kujdesin shëndetësor të shëndetit mendor

     ◉ Ankthi,      ◉ depresioni.

Vizita akute

Për gripin, ftohjet, dhimbjet e fytit, infeksionet e frymëmarrjes, infeksionet e traktit urinar, infeksionet e veshit.

Testet diagnostike

Të tilla si:

     ◉ laboratori,

     ◉ rrezet X,

     ◉ ekografitë.

Ne besojmë se komunikimi i mirë është çelësi i kujdesit të shkëlqyer shëndetësor. Ne jemi të përkushtuar për të zhvilluar partneritete të forta dhe afatgjate pacient-mjek.