Endokrinologji

Trajtimet

Diabeti

Diabeti është një gjendje që ndalon trupin e një personi të prodhojë mjaftueshëm insulinë ose t’i përgjigjet asaj normalisht. Insulina është një hormon që rregullon sasinë e glukozës (sheqerit) në trup. Diabeti rezulton në nivele më të larta të glukozës në gjakun dhe urinën e personit.

Nëse jeni diagnostikuar me diabet, ne kemi të gjitha burimet që ju nevojiten për ta menaxhuar atë dhe për të vazhduar të jetoni jetën tuaj më të mirë. Disa nga shërbimet tona të diabetit përfshijnë:

◉ Menaxhimi mjekësor

◉ Testi i sheqerit në gjak

◉ Kujdesi për plagët dhe komplikimet e tjera

◉ Menaxhimi i pompës së insulinës

Çrregullimet e tiroides

Tiroidja është një gjëndër në qafë që lëshon hormone që rregullojnë rritjen, zhvillimin dhe metabolizmin. Shumica e çrregullimeve të tiroides shkaktohen nga trupi i një personi që ose nuk krijon mjaftueshëm ose krijon shumë hormone tiroide.

Trajtimi për çrregullimet e tiroides ndryshon shumë në varësi të situatës. Ne do t’ju ndihmojmë të vendosni planin më të mirë të kujdesit për problemin tuaj të tiroides dhe do t’ju përcjellim në çdo hap të rrugës. Disa trajtime përfshijnë:

◉ Testet e funksionit të tiroides, duke përfshirë testet e hormonit stimulues të tiroides (TSH).

◉ Blloko ose rrit prodhimin e hormoneve tiroide

◉ Trajtimi me jod radioaktiv që pamundëson tiroiden

◉ Kirurgjia e tiroides për të hequr një pjesë ose të gjithë gjëndrën

 

Çrregullime të kalciumit

Kalciumi është i rëndësishëm për funksionimin e duhur të zemrës dhe muskujve. Nëse trupi juaj nuk prodhon mjaftueshëm kalcium, ne mund t’ju ndihmojmë të mbani një nivel të shëndetshëm përmes:

◉ Skanimet e kockave

◉ Vlerësimet e densitetit të kockave

◉ Vlerësimi dhe trajtimi i hiper dhe hipokalcemisë

◉ Parandalimi dhe trajtimi i osteoporozës

Çrregullime mbiveshkore

Çrregullimet mbiveshkore zakonisht shkaktohen kur trupi i një personi ka shumë ose shumë pak nga një hormon i caktuar. Nëse mjeku juaj tregon se keni këtë problem, ai do t’ju udhëzojë nëpër të gjitha trajtimet që janë më të mirat për ju. Ato mund të përfshijnë:

◉ Kirurgji për heqjen e tumoreve në njërën ose të dyja gjëndrat mbiveshkore

◉ Kirurgjia minimale invazive e kryer përmes vrimave të hundës për të hequr tumoret në gjëndrrën e hipofizës

◉ Ilaçe për të ndaluar prodhimin e tepërt të hormoneve

◉ Zëvendësimi i hormoneve